marți, 2 decembrie 2014

November wrap up!

Şi uite aşa am ajuns şi la finalul lunii noiembrie, o lună în care vremea urâtă de afară m-a ajutat să citesc destul de mult, deoarece nu am prea avut chef de plimbări. În mod oficial pot să spun: winter is coming! :D Deşi sunt foarte mulţumită de cât am citit luna aceasta, adevărul e că puteam citi şi mai mult dacă vroiam sau să fiu mai activă pe blog, dar asta este. Probabil în luna aceasta voi reuşi mai multe, având în vedere că va fi vacanţă şi vin sărbătorile...deci mai mult timp liber pentru citit şi scris articole pe blog, cel puţin aşa sper:) 

Deci să vă spun acuma ce am citit luna aceasta:


1) Walhalla de Clive Cussler
O carte interesantă, care mie mi-a plăcut. Face parte din seria Dirk Pitt şi este plină de acţiune şi aventură. I-am dat 3/5 pe Goodreads şi aveţi recenzia aici dacă vreţi să aflaţi mai multe. :)













2) Geopolitica Matrioşkăi - Rusia postsovietică în noua ordine mondială, vol 1 de Adrian Cioroianu 
Această carte prezintă evoluţia Rusiei după prăbuşirea URSS-ului şi a fostelor sale colonii. Este o carte pe care am tot vrut să o citesc încă de când mi-a recomandat-o un profesor la facultate şi în cele din urmă am făcut-o. Dacă vă place istoria şi relaţiile internaţionale vă recomand această carte. Eu i-am dat 4/5 pe Goodreads.



3) O zi din şapte de Lauren Oliver 
O carte despre o adolescentă care retrăieşte aceaşi zi de şapte ori. Deşi iniţial nu mi-a plăcut, iar subiectul este unul previzibil, totuşi spre final mi-am schimbat părerea şi, astfel, i-am dat 4/5 pe Goodreads :) De asemenea, puteţi citi mai multe despre părerea mea legată de această carte în recenzia pe care i-am făcut-o.


4)Where she Went de Gayle Forman (If I Stay #2)
 După ce am văzut în sfârşit filmul If I Stay a trebuit să citesc şi continuarea cărţii. Aceasta continuă povestea lui Mia şi Adam şi este scrisă din perspectiva lui Adam. Sincer...mie mi-a plăcut mai mult decât prima carte şi plănuiesc să îi fac recenzia zilele acestea. I-am dat 5/5 pe Goodreads şi vă recomand să citiţi aceste două cărţi! :)

5) Oraşul de Cenuşă (Instrumente Mortale, #2) şi Oraşul de Sticlă ( Instrumente Mortale #3) de Cassandra Clare 

Mi-a plăcut această serie şi unele personaje din ea, dar parcă aceste cărţi nu s-au ridicat la nivelul primului volum. Totuşi voi continua să citesc şi următoarele volume poate reuşesc să îmi schimb părerea :) Ambele cărţi au primit 3/5 pe Goodreads.


6) Micuţa englezoaică de Catherine Sanderson  
Sunt aşa de fericită că am reuşit să termin această carte. Am tot plănuit să o citesc încă de când am participat la August Read-a-Thon. Adevărul e că nu mi-a plăcut aşa de mult pe cât am vrut, dar tot a fost o lectură interesantă. E vorba despre Catherine, o femeie care îşi face un blog unde povesteşte despre viaţa ei de englez în Paris, dar şi despre relaţiile ei personale. A primit 3/4, dar mai mult pentru că acţiunea are loc în Paris, unul dintre oraşele mele preferate :D


7) Hollow City (Miss Peregrine's Peculiar Children, #2) de Ransom Riggs 
Cred că aceasta a devenit una dintre seriile mele preferate. Îmi place ideea, povestea, felul cum e scrisă, pozele ciudate pe care le găseşti în carte şi de-abia aştept să apară continuarea. Din păcate, nu ştiu sigur când va fi aceasta, dar sper că destul de curând. Bineînţeles că a primit 5/5 pe Goodreads şi o să aibă recenzia publicată în curând! :)




8) Bibliotecara de Gudule
O carte scurtă, de 124 de pagini, scrisă pentru adolescenţi, dar care a reuşit să creeze o lume fantastică şi să mă captiveze timp de câteva ore, cât mi-a luat să o citesc. Guillaume, porneşte într-o călătorie fantastică în ţara cărţilor pentru a-şi ajuta vecina, care scrie până noaptea târziu şi tânăra care iese din bloc şi se pierde în noapte. I-am dat 4/5 pe Goodreads, pentru că mi-a reamintit de ce îmi place atât de mult să citesc:-)  




Am reuşit să citesc tot de pe lista mea de cărţi de citit în luna noiembrie şi asta e un lucru bun. Ce credeţi o să reuşesc în Decembrie să citesc mai multe cărţi decât în luna aceasta? Eu cu siguranţă o să încerc:))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu